Hallo, met een buil op je hoofd

In 2009 was het even schrikken toen onze jongste van haar krukje op haar hoofd viel. Het leek – geloof ik – mee te vallen. Het origineel heet Niet op haar achterhoofd gevallen.

Hallo, met koffie en opgeklopte melk

Een stukje over cappuccino, Marco Polo, Chinees eten op verschillende plekken van de wereld en Captain Janeway maakt ook nog even haar opwachting. Ik lees het blog Cappuccino voor uit 2006.

Foto door Spencer Selover via Pexels

Hallo, wie staat daar in de spiegel naar zichzelf te gluren?

Hallo met Bjorn. Ik ga Brilloos voorlezen. Een blogje dat ik schreef op 10 december 2003.

Ik knipper wat onwennig met mijn ogen, maar als ik in de spiegel kijk zie ik mijzelf scherp. Voor het eerst in weken heb ik mijn lenzen weer in en ik verbaas me hoe gemakkelijk ik ze in heb gekregen.
Mijn hoofd ziet er heel anders uit. Waar ik steeds metaal zag zitten, begroet de huid tussen mijn ogen het badkamerlicht.
โ€˜Zonder bril zie ik er een stuk beter uit.โ€™ bedenk ik mijzelf en ik bewonder mijn gezicht nog eens goed in de spiegel. Ik neem een paar mode-poses aan maar de badkamer verandert niet in een fotostudio. En ik niet in een fotomodel.
Ik kijk nog eens goed. โ€˜Hoewel?โ€™

Hallo Bjorn, wat is dit in ‘s hemelsnaam voor podcast?

Hallo met Bjorn.
Zo heet mijn podcast. En hierin lees ik blogs voor die ik de afgelopen 20 jaar heb geschreven. De meeste heb ik nooit teruggelezen. Voor mij is het ook een verrassing wat er komt. Zie het maar als iemand die vrijwillig hardop voorleest uit zijn eigen dagboek en ook niet weet wat er gaat komen. Geniet van pareltjes die ik opduik. En gruwel mee bij schrijvelarij die de tand des tijds niet heeft doorstaan. Abonneer je snel en mis niets!