in Weblog

Filter 12: De subtiele kunst van recyclen

Ik maak op dit moment een speurtocht in de krochten van mijn online archief. Wanneer me iets opvalt, schrijf ik erover. Ik plaats het in een nieuwe context, ik poets het op of ik laat het gewoon zijn wat het toen was. Met de kijk van vandaag maak ik er iets nieuws van.

Daarom lees ik graag Colossal, een blog over kunst en design. Mijn lievelingsstukken gaan over kunstenaars die ook iets nieuws doen met objecten en ruimtes die er al zijn. Vaak in alle eenvoud. Zonder daar veel aan toe te voegen.

Deze vind ik bijzonder.

De straten van New York worden opgefleurd met bloemen door de studio van Lewis Miller Design. Naar eigen zeggen jagen ze continu op schoonheid en daarom plaatsen ze volumineuze installaties met kleurrijke bloemen en struiken in het lelijkste dat je in de concrete jungle kunt vinden: afvalbakken.
Lees: Guerilla Flower Installations on the Streets of NYC by Lewis Miller Design

Een #fitgirl selfie voor een spiegel is ook zo wat. Fotografen Daniel Rueda en Anna DevΓ­s doen het net even anders. Ze kieken zichzelf op zo’n manier met gebouwen dat je er een nieuwe kijk op krijgt.
Lees: Architecturally-Inspired Self-Portraits by Photography Duo Daniel Rueda and Anna DevΓ­s

Het viel parttime ober Yuki Tatsumi op dat gasten bijzondere vouwwerkjes achterlieten op hun borden. Yuki zag er blijken van waarderingen in en verzamelde er 8000 van voor een tentoonstelling.
Lees: Japanese Tip: An Exhibition of 8,000 Chopstick Sleeve Sculptures Left Behind at Restaurants

Ook een oude roltrap doe je niet weg. Dat moeten de spoorwegen in Sydney hebben gedacht toen na 80 jaar Wynyard Station een nieuwe kreeg. Zijn iconische, houten voorganger hangt nu als een lint aan het plafond en verbeeldt een de permanente beweging, ondanks dat hij met pensioen is.
Lees: 80-Year-Old Wooden Escalators are Repurposed as a Sculptural Ribbon by Artist Chris Fox

Heb je wat te melden?

Reactie