in Weblog

Bureautje voor Marit

Marit heeft een nieuw leuk bureautje gekregen. We hebben er flink voor moeten shoppen. Meubelwinkel in, blankhoutenspeciaalzaak uit. Uitendelijk heeft Marit een heel leuk wit bureautje gekregen met de naam “Femke”.

We hebben ook even gekeken bij een kringloopwinkel. Ik word altijd een beetje gierig in zo’n winkel. Ik moet alles bekijken en als ik iets moois en goedkoop vindt dan ben ik in mijn nopjes. En ik koop het dan niet. Ik heb het gevonden en dat is voldoende. Ik kocht geen computer, ijshockeyschaatsen, Big Brother-bordspel en het model DVD-recorder dat bij ons net stuk is gegaan.

In een hoek stonden een paar stellingkasten met glas en aardewerk. Toen ik binnenkwam bekroop mij het Koninginnedag gevoel al. Tussen al dit breekbaars stond ik op het punt het Wilhelmus aan te heffen. Misschien kwam het wel door het speciale Prins Claus-glas.

Midden op de bovenste plank stond een kopje dat wij ook hebben. Laura had het geverfd. Haar moeder had haar naam erop gezet. Waarschijnlijk hier terecht gekomen omdat haar gemene oom het hele servies na het overlijden van oma naar de kringloop heeft gebracht. Ik hoop tenminste niet dat Laura’s ouders een koopsompolis van Dirk niet meer konden betalen.

Heb je wat te melden?

Reactie