in Weblog

Copyright dochter M

Op de basisschool heeft dochter M eens een spreekbeurt over auteursrecht gedaan. Ze maakte in die tijd YouTube-filmpjes met bekende muziek eronder. Meerdere keren kreeg ze gedoe over copyrightschending en is ze dat gaan uitzoeken. En toen kreeg ik er gedoe mee.

Want, sindsdien is het onmogelijk een foto van haar op Facebook te plaatsen. Ze claimt ter plekke haar portretrecht en dat is – tsja – best terecht. Na een paar schendingen beantwoordde ik M’s pleidooi met de tegenwerping dat E en ik haar copyrights bezitten om wij haar ‘hadden gemaakt’. Elk geval tot haar 18e, maar dat vertelde ik er uit voorzorg niet bij.

Deze slinkse verwijzing naar de consumptie van de liefde tussen mijn vrouw en ik deed puberdochter M zo walgen dat ze spontaan alles over auteursrechten vergat en de discussie liet voor wat het was.

Gelukkig hebben we de foto’s nog. Van onze dochter.

Heb je wat te melden?

Reactie