in Weblog

Hallo, mannen met baarden

De koning heeft een baard laten staan. De media hebben het er maar druk mee. Laat hij hem staan? Kunnen we oude foto’s nog wel gebruiken? Om over postzegels en munten maar te zwijgen. Ik heb een vergelijkbaar probleem.

Ook ik heb nu een paar jaar een baard. Het was niet echt een bewuste keuze. Gewoon een keer in de zomer laten staan omdat het vakantie was. Want dan hoef je blijkbaar minder je best te doen voor je uiterlijk.

Om die reden betwijfel ik of de baard van de koning een bewuste keuze is. Ik weet het niet zeker, de volgende keer dat ik hem zie, zal ik het vragen. Ik kan me wel voorstellen dat hij het expres heeft gedaan. Dictators hebben snorren. Koningen hebben baarden. Vast een imagotip van zijn vrouw. Die heeft kijk op dat soort zaken.

Mijn baard laat mijn vrouw Siberisch. Met of zonder, het maakt haar niet uit. Mij wel. Ik heb hem er vanmiddag met weinig nadenken afgeschoren. En daarin hebben zijne majesteit en ik hetzelfde probleem. Moeten mijn profielfoto’s nu allemaal worden veranderd in een foto zonder baard?

Ik weet het niet. Ik hem gewoon weer groeien.

Heb je wat te melden?

Reactie