in Weblog

De grote mediahype show

Joop Atsma is de meest betrouwbare politicus van Nederland. Altijd als er iets gebeurt in de media wat niet door zijn beugel kan, is hij de eerste die de pers belt. Het zal je immers maar gebeuren dat Femke Halsema je voor is!

Dit weekend stond Joop met zijn kop in de krant omdat hij de Grote Donor Show van BNN wil verbieden. En terecht, want het slaat natuurlijk nergens op als je drie vrouwen met slechte nieren laat strijden om niertransplantatie. Joop heeft jammergenoeg even te vroeg gejuicht om aandacht. Volgens mij is dit een stunt van BNN. Ik ken namelijk geen betere manier om media-aandacht te krijgen voor een onderwerp waar het grote publiek alleen latent interesse in heeft. Lees: als ze zelf een orgaan nodig hebben.

Inmiddels wil de hele Tweede Kamer de show verbieden. Heeft geen enkele politicus het telefoonnummer van BNN? Je hebt tegenwoordig boeken waar dat soort nummers in staan. Telefoonboeken heten die dingen. Of houdt BNN zelf de canard levend? Of speelt de Tweede Kamer onder ÊÊn hoedje met BNN? Of is het helemaal geen grap.

Ga in ieder geval kijken op vrijdag 1 juni en vul je donorformulier in.

Heb je wat te melden?

Reactie