in Weblog

Ga je slapen?

Boven schuift iemand iets groots over de grond. Het is kwart voor 9. ‘s Avonds. Ik loop naar boven. Beide lampen branden nog. Ik open deur nummer 1.

Elke ligt onder haar dekens. Tot over haar oren. Ik ben te vroeg, want ze ligt nog net niet stil. Betrapt.

“Elke, ga je slapen?”

Ze trekt de dekens omlaag. Ze heeft haar slaapmasker op. Hoe donker wil je het hebben? Het licht mag niet uit, maar ze wil toch slapen. Ik moet lachen. Voordat ik bij Marit kijk, doe ik het kleine lampje aan en de grote uit.

Ik open deur nummer 2. Marit ligt vreemd in haar bed. Opgekruld, op haar zij en handen onder haar hoofd. Licht, camera, actie. Klaar om de grote slaapscene van een Hollywood blockbuster op te nemen. Haar mondhoeken krullen steeds verder omhoog.

“Marit ga je slapen?”
Kleine lamp aan.
Grote lamp uit.

Welterusten.

Heb je wat te melden?

Reactie