in Weblog

“Gewoon je sporttas pakken, sukkel!”

Ieder fitnesscentrum heeft klanten als ik: ze maken iedere maand geld over, maar ze vergeten te komen. Het is als een subsidie, maar dan betaald door de consument. Een rechtse hobby, zeg maar.

Nou moet ik niet overdrijven. Ik ben nog maar sinds 31 december lid van mijn sportschool. Zo erg is het allemaal nog niet. Als ik iets wil doen, dan beredeneer ik altijd wat de eerste stap is. Mijn gedachten gingen als volgt:

Ik ben te zwaar, ik wil afvallen. Dat is dus mijn doel. Ik beweeg weinig. dus dat ik de oorzaak. Oplossing: ik moet meer bewegen.  Hardlopen in de winter is voor mietjes die vergeten zijn dat ze mietjes zijn.  Deze die-hard moet een indoorsport gaan doen. Een individuele indoorsport. Want in een team wil ik altijd de beste zijn. En daar ben ik niet goed in. Oplossing: Fitness, want dat doe je binnen én in je eentje.

Ik moet me dus aanmelden bij een fitnesscentrum. Dat ging makkelijk. Op oudjaarsdag moest mijn auto nieuwe banden hebben. Dat deed ik bij een Kwit-Fit 300 meter van een fitnescentrum. Het is de Scapino onder de fitnesscentra, dus kan ik gewoon in mijn slobber-t-shirt van 8 zomers geleden heen. Fijn!

Maar nu moet ik mijn slobbershirt uit de kast pakken en samen met schoenen en hygiëneproducten in een tas stoppen en naar de sportschool rijden. Op één of anderen manier lukt dat niet.

Heb je wat te melden?

Reactie

  1. Je maakt het jezelf onnodig moeilijk door je analyse van het probleem. Je hebt geconcludeerd dat de oorzaak van je overgewicht het gebrek aan beweging is. Als je even doorredeneert is het veeleer je gebrek aan zelfdiscipline dat leidt tot een tekort aan beweging. Het probleem dat je dus moet adresseren is je gebrek aan zelfdiscipline. Dat kan gezellig op de bank bij een goede therapeut. veel leuker dan de sportschool :o)