in Weblog

Gewoon niet mee bemoeien

Op televisie schoppen Mickey Mouse en Pluto een bal naar elkaar toe. Elke heeft – misschien wel voor het eerst – de controller van de v.smile te pakken gekregen voordat haar zus ermee aan haal heeft kunnen gaan.

“Ga maar met de joystick naar díé kant.” leg ik uit. Maar Mickey loopt de andere kant op. De bal schiet langs Mickey. “Ooh jammer”, roep ik. “Nog een keer.” Elke lacht.

Ik moet echt mijn best doen om geduldig haar gang te laten gaan. Iedere aanwijzing die ik geef, slaat ze in de wind. En dat frustreert met een beetje. Ik vind het al moeilijk om haar dit te leren. En dan luistert ze ook nog eens niet! Had ik maar niet van de afdeling Electronica moeten zijn. Maar ik ga met liefde door.

“Ja, nog een keer?” Elke en ik bewegen samen de joystick. Ze schatert het uit als we de bal terugschieten. En ze lacht nog veel harder als we missen. Ik laat haar alleen spelen. Iedere keer dat Mickey de bal mist, lacht ze harder en harder.

Misschien moet ik me er gewoon niet mee bemoeien.

Heb je wat te melden?

Reactie

  1. Frustrerend. Ik heb dat ook wel eens, dat ik Hans de spelregels wil uitleggen maar dat hij het veel leuker vindt om de douchekop buiten het bad te houden.