in Weblog

Gooi die visitekaartjes weg

Als ik een visitekaartje krijgt, doe ik 3 dingen.

  1. Ik voer alle gegevens in in Outlook
  2. Ik zoek de persoon een uitnodiging op Linkedin
  3. Ik gooi het visitekaartje weg

Waarom zou ik het visitekaartje houden?

Ik zie veel mensen met een visitekaartjesmapje rondlopen. Dat vind ik hopeloos onnodig. Alle belangrijke contactinformatie zit in Outlook, dus mijn telefooon. Als ik iemand nodig heb, dan heb ik de gegevens altijd al bij de hand. Bovendien kan ik altijd via Linkedin contact opnemen als de contactpersoon verhuist of een andere baan krijgt.

Maar ik ben zo gehecht aan mijn mapje met fancy visitekaartjes!

Dat gevoel ken ik. Er zitten altijd een paar fraaie logo’s tussen en daar wil je zo nu en dan de show mee stelen. (“Kijk, ik ken iemand bij [vul naam van je favoriete bedrijf in]. Maar je begrijpt natuurlijk zelf wel dat je veel meer indruk maakt met een nieuwe smartphone. Als je daarom zo’n mapje in de kast of tas wilt hebben, dan moet je het zelf weten. Je bent hem toch altijd kwijt wanneer je hem nodig hebt. En het kaartje van die account manager die je wÊl nodig hebt zit er nooit in.

Zit jouw Outlook niet overvol?

Ja, maar daar heb ik wat op gevonden. EÊn keer in de zoveel tijd maak ik een schifting. Contactpersonen die ik nooit bel of niet meer belangrijk voor mij zijn, krijgen de categorie “Meuk” mee. Outlook en mijn telefoon filteren automatisch de meuk eruit.

Heb je wat te melden?

Reactie