in Weblog

Hallo met de brievenbus

We hebben een brievenbus aan de stoep staan. Want de viervoeter knabbelde graag aan de binnenkomende post.

Het begon met dierenartsnota’s en hondenbelastingaanslagen. Al gauw stonden dierenwinkelfolders op het menu. Voordat hij aan andere rekeningen en drukwerk kon beginnen was ik in de weer met een blinkmetalen brievenbus.

Met mijn Bob-de-Bouwer-skills viel dat nog niet mee. In zo’n kinderserie laten ze dat er altijd heel makkelijk uit zien. Anders wil geen enkele groep-achter meer met zijn handen werken. Zeker als je halverwege de basisschool hebt ontdekt dat Rolly in het echt helemaal niet terugpraat als je hem wat vraagt.

Voor je het weet ziet een pre-brugpieper nog voor de eindmisical het leven als een vloedgolf aan teleurstellingen. En daar kan geen “Kunnen wij het maken? Nou en of!” tegenop.

Hoe het ook zij, de brievenbus staat met veel pijn, moeite, kapotgeboorde schroefjes en verwensingen in de tuin. Ik was in mijn nopjes van de opluchting toen er een nieuw probleem ontstond.

Postbodes en folderlopers liepen er straal aan voorbij. De hond was net als ik zo in de war dat hij geen poststuk meer heeft aangeraakt.

Kunnen wij dat laten? Nou en of.

Heb je wat te melden?

Reactie