in Weblog

Henk en Ingrid hebben iets uit de supermarkt nodig

Koffie, bloemkool en melk stonden er op het boodschappenlijstje. Ingrid schrijft haar o altijd met een klein krulletje. Voor het eerst ziet Henk dat het wel wat op een hoofdletter q lijkt.
Normaal gesproken doet Ingrid op maandag booschappen. Maar gisteren zou De Grote Persdag zijn. En daar wilde ze vandaag van bijkomen.

Er is geen pers geweest, maar ze moest toch bijkomen. Bijkomen van de teleurstelling. Ze was woedend en had bijna het betrouwen in Geert verloren. Gelukkig belde hij op het juiste moment.

Ze hadden al wel met andere hoge PVV’ers gesproken gisteren, maar daar werd Ingrids humeur niet beter van. Henk had vooral gebaald van de dag die ze hadden verkwist. Het was mooi visweer geweest.

Henk legde de koffie naast de melk. De bloemkolen waren in de aanbieding. Hij nam een Bonus-blaadje mee. De Marokaanse AH-jongen uit de reclame prees voordelige couscous aan. De bedrijfsleider had een 1000-en-1-nacht outfit aan. Hij gooide het blaadje terug in een leeg mandje bij de kassa.

Geert had hoefde niet veel te zeggen. Ze draaide snel bij. De laatste 2 minuten had ze zich uitgeput in excuses. Dat ze het vervelend vond dat hij moest bellen. Dat hij andere dingen aan zijn hoofd had. En dat ze zo blij was dat ze uitverkoren waren als hoofdpersonen in de campagne.

Ze waren op tijd naar bed gegaan. Het was toch een drukke dag geweest.

Heb je wat te melden?

Reactie