in Weblog

Hiep hoi voorjaar

Ik stuur lichtjes bij. Een platgereden eend passeer ik tussen beide voorwielen. Hiep hoi, het is voorjaar.

Natuurlijk best zielig, zo’n kwakende verkeersdode. Maar je kunt de natuur niet tegen houden. Als een mannetjeseend aan de ene kant van de weg zit en een vrouwtjeseend aan de andere, dan kun je problemen verwachten.

Want op een zekere dag wordt het voorjaar. En dan willen ze naar elkaar toe voor een ander kwakje. De natuur roept. En als de natuur roept dan kun je claxoneren wat je wilt.

En dat is een schande. De natuur kan best wat zachter roepen. Is dat nou echt te veel gevraagd? Dan hoef ik in mijn 1200 kilo stationwagon niet bij te sturen. En – nog veel belangrijker – dan hoef ik niet zo geschokt te zijn als ik weer een eendelijk zie.

Moeder Natuur, doe uw best!

Heb je wat te melden?

Reactie