in Weblog

Hoe overleef ik wekelijkse boodschappen?

Ik doe liever geen boodschappen. Je kunt er niets creatiefs doen. En je moet goed bij de pinken zijn om niet in alle verkooptrucs te vallen. Ik heb bovendien de schurft aan teruglopen omdat ik nog niet alle ingrediรซnten van de lasagne bolognese heb.

Bestorm de provisiekast!
Kijk in de provisiekast wat je al hebt. Vaak kun je pasta of rijst combineren met wat je al hebt. Soms hoef je niet eens een extra ingrediรซnt te kopen om een volledige maaltijd te hebben. Belangrijke tip: bedenk wat je per dag wilt eten en koop daar alle spullen voor.

Maak een lijstje in de volgorde van de supermarkt
Het boodschappenlijstje is de open deur van supermarktsurvival. Ik ben er helemaal voor. Want als ik alles heb afgestreept dan heb ik echt het gevoel dat ik klaar ben. Het voorkomt dat ik bij de kassa brainstormend naar de Sportlife sta te staren. Mijn lijstjes beginnen trouwens met het eerste dat ik in de supermarkt tegenkom. De volgorde van het lijstje is de volgorde van de supermarkt. Ik heb uren in supermarkten gedwaald van de ene hoek naar de andere op zoek naar de margarine of geraspte kaas. Ik ben daarom honkvast wat supermarkt betreft. Het was een klein rampje toen hij dicht ging voor een verbouwing. Eรฉn ik moest tijdelijk op zoek naar een andere supermarkt. Twee ik moest de weg weer vinden bij mijn kruidenier.

Tot slot: ruim direct op
Niks is zo erg als struikelen over de boodschappen van 3 dagen geleden. Ruim je boodschappen direct op en je kunt wat leuks gaan doen.

Heb je wat te melden?

Reactie