in Weblog

Ik presenteer u: De Koningin

Ik ben een slechte recensent. Toch wil ik vertellen dat ik de film The Queen erg mooi vind.

The Queen gaat over de periode van de dood van Diana tot en met haar begrafenis. Je volgt hoe koningin Elisabeth en de Engelse koninklijke familie met haar dood omgaan. En hoe Tony Blair moet proberen te redden wat er te redden valt.

Maar, zoals gezegd, ik ben een slechte recensent. Ik zou veel willen zeggen over het prachtige spel van Hellen Mirren. Hoe zij de essentie van koningin Elisabeth raakt. Als ik de vorige zin terug lees, dan geloof ik het zelf niet.

Daarom beschrijf ik een scene die ik erg mooi vind. De koninklijke familie bekijkt de bloemen in de hekken van Buckingham Palace. De camera kijkt van achter het publiek naar het hek. De familie staat tussen het hek en het volk in.

Of als Charles tegen Tony Blair zegt dat ze beide moderne mannen zijn. En natuurlijk Cherie Blair die folumineert tegen haar man over de waanzin van de monarchie. Prince Philip wordt gespeeld door het baasje van Babe.

Wat ik gewoon wil zeggen: The Queen is Bjorns-film-die-je-moet-zien-top-tip!

Heb je wat te melden?

Reactie