in Weblog

John Denver, thuis op een zondagmorgen

John Denver. Ik kan niet zeggen dat ik veel met hem had. Wanneer ik aan hem dacht, schoten er meestal vierΒ dingen door mijn hoofd. En dat is best veel.

  1. Hij werd nagedaan bij de Soundmix Show
  2. Hij stierf bij een vliegtuigongeluk
  3. Hij had een liedje over een vliegtuig
  4. Het vreselijke Thank God I’m a Country Boy.

Dat nummer was de reden om nooit en niets van hem te draaien.

Maar Spotify had gezien dat ik Jim Croce weleens draaide. Hun algoritme denk dat als je graag naar de één luistert, je ook graag naar de ander luistert.

Ik ben te eigenwijs om naar een algoritme te luisteren. Steevast raden zij je het verkeerde aan, zeker als het gaat om Nederlandstalige muziek. Ik krijg veel liever een goede tip van een echt mens. Dat levert sowieso een interessant gesprek op, ook als de tip slecht is.

Maar Spotify had gelijk, tot mijn aanvankelijke afschuw. John Denver heeft prachtigs in overvloed gemaakt. Ik hou elk geval van zijn nummers die de Top 2000 hebben gehaald. Aan de rest moet ik mij nog een beetje opwarmen.

Thank God I’m a Country Boy. Meh.

Heb je wat te melden?

Reactie