in Weblog

Ken je die mop van die Belgische doelman?

De Belgische doelman Stijn Stijnen is door zijn club aan de kant gezet omdat hij social media creatief inzette.

Op forums vertelde hij – onder een schuilnamen – alleen maar positieve Β dingen over zichzelf. Teamgenoten moesten het juist ontgelden. Zo noemde hij de reservekeeper een “vliegenvanger”. Club Brugge, zijn werkgever, ontdekte dat alle berichten van 1 IP-adres kwamen. En ze kwamen hem via de internetprovider op het spoor.

Heeft het effect?

Ik denk het niet. Het bereik op een forum is beperkt. Als je al invloed hebt op de mening van de forumleden, dan komt je verhaal niet ver. Had de keeper als zichzelf gepost op het forum, dan had misschien hij wel een verschil kunnen maken. Maar gezien zijn ijdele persoonlijkheid, zou dat geen succes zijn geworden.

Wees altijd jezelf

Dit is een extreem voorbeeld. Maar het maakt wel duidelijk dat je altijd jezelf moet zijn. Alleen als je een goed eigen verhaal hebt, dan kun je je eigen plek veroveren op een forum, Twitter of als schrijver of reageerder op een blog. De doelman heeft een belangrijke wet overtreden: de Wet van Wederkerigheid. Op een forum is iedereen gelijk. Iedereen kan elkaar tegenspreken. Niemand doet zich anders voor dat wie hij is. En iedereen kan en zal door de mand vallen als hij dat niet respecteert. Dat is de mores op een forum.

Bron nieuwsbericht: Marketingfacts

Heb je wat te melden?

Reactie