in Weblog

Laat me slapen

Ik werd vorige week op een ochtend wakker in Marits bed. Haar bed is groot genoeg voor mij, dus het kon best. Waarom ik daar sliep? Marit en Elke hadden mij slinks uit het grote bed gewekt.

Het was echt teamwork. Eerst werd Marit wakker. Die liep met veel te veel lawaai naar onze slaap kamer. Daar werd Elke weer wakker van. En voor ik het wist lag Elke links van Eleanor. En Marit rechts. Ik zat met mijn megaduffe hoofd op de bedrand.

Het was nog te vroeg om op te staan. Daarvoor hoefde ik niet op de klok te kijken, want ik sliep zo in op de rand van het bed. Ik werd weer wakker omdat mijn nek dit standje niet lekker vond.  Eleanor fluisterde “Marits bed”.

Slaapdronken droop ik af. Ik weet mijn plek.

Heb je wat te melden?

Reactie

  1. Ik ken dit. Hans komt soms in alle vroegte onze slaapkamer op en wij hebben de afspraak dat als het voor zevenen is, dat ik hem dan terug in zijn bed bonjour. Maar ik heb zo vroeg soms helemaal niet door hoe laat het is of welke dag, dus trek ik hem gewoon tussen ons in. Ligt niet lekker want hij is wakker, maar ik pas niet in zijn 1,50 bed.

  2. Ik had het zaterdag even over jou met Hermanus, die was hier even op visite. Ik zei: “tiepvoud.” Hij dacht even na en sprak toen de legendarische woorden: “Da’s die gozer die op Guus Meeuwis lijkt” 🙂