in Weblog

Monteurslatijn

Kees van Kooten heeft een geweldig verhaal geschreven over zijn omgang met werklui. Die is altijd moeilijk. Ik herken dat. Kees en ik beseffen dat het aan ons ligt.

Bij garages versta ik de monteurs nooit goed. Ik heb daarom altijd lange gesprekken over de reparatie van mijn auto. Alles wat tussen de regels door zit moet ik 2 keer navragen. Anders kan ik thuis niet uitleggen waar die driehonderd euro in is gaan zitten.

Ik maak het me vaak moeilijker dan nodig is. Ik ga in het zelfde taaltje meepraten. Een taaltje dat ik eigenlijk niet ken in een tongval waar ik mijn tong over breek.

Je moet in zo’n geval terugvallen op iets dat je goed kan. Kees van Kooten kon de held uithangen bij bouwvakkers door een stuk gereedschap uit een diep en moeilijk te bereiken gat te halen met een speciale grijparm. Bij de Kwikfit ben ik het prototype autonitwit.

Uiteindelijk komt het natuurlijk goed. Al heb ik het idee te veel te betalen. Maar dat komt omdat ik gewoon weinig verstand van autoreparatie heb.

Ik bedien wel op een virtuoze manier het pin-apparaat van de garagist.

Heb je wat te melden?

Reactie

  1. Maar het feit dat je bij kwikfit was duidt op een defecte uitlaat. Want banden begrijpt iedereen wel en voor de rest ga je toch niet naar de kwikfit-nitwit.