in Weblog

Op iemand zitten

Opeens had ik het: Owen Schumacher is de mol. En warempel de week erna lag hij er uit. Ik had me vergist, maar toch kreeg ik gelijk.

Ik kijk al jaren trouw met Eleanor mee naar Wie is de mol. Dat was wel leuk, maar ook niet meer dan “wel leuk”. Daarom ging ik er dit jaar goed voor zitten en deed ik echt mee met het spelletje. Al gauw had ik een mol in het vizier.

In het programma zitten de meest onmogelijke verwijzingen naar de identiteit van de mol. Dus daar heb ik flink op zitten letten. Art zei op een gegeven moment het woord “Chinees”. Als je die twee lettergrepen omdraait, spiegelt én van een spatie voorziet, lees je “Ich Seen”. In het Duits en Engels betekent dat zoiets als “ik heb gezien”. Ergo: Owen Schumacher

De pret begon op dat moment pas echt. Want ik zag opeens nog meer aanwijzingen. Op zichzelf was de één (hij draagt een bril en mollen zien ook slecht!) nog gekker dan de ander (hij speelt typetjes en dat doet hij nu ook weer want hij is de mol!). Maar samen was het een kloppend verhaal. Sterker nog: een week later voer er een container met het woord “mol” door het beeld toen Owen aan het woord was.

Wat wilde ik nog meer? Ik ben nooit zekerder van mijn zaak geweest. Het was klip en klaar. Een half uur later kregen Owen en ik een rood scherm.

Maar ik weet nu waar ik fout zat. Afgelopen vrijdag werd Owen namelijk winnaar van het programma “De slimste mens”. Ik won een beetje met het mee. Want dat had ik natuurlijk voorvoelt op één of andere manier. Goede gevoel, verkeerde programma.

“Wie is de mol” wordt dus pas leuk als je “op iemand zit”. Nu is dat Jennifer Hoffman. Ze dook op een spectaculaire manier ergens onder. Net als mollen dat doen. Ze zal er deze week wel uit liggen.

Heb je wat te melden?

Reactie