in Weblog

Snottebelle

De verkoudheid heerst in ons huis. De kinderen zijn er net van af, maar Eleanor en ik snotteren lekker door.  Gevulde zakdoekjes donderen per pallet in de grijze bak.

Bij de supermarkt zien ze me graag met een snottebel. Dan weten ze dat ik met karrevrachten Tempo de schuifdeur uitloop. Ze hadden nog geen tijd gehad om het vak aan te vullen. Bij mijn vorige eensmans-papieren-zakdoekjes-stampede heb ik het hele vak leeggeplunderd.

Ik kon alleen nog ‘kiezen’ voor zakdoekjes met eucalyptusgeur. Zakdoekjes met de geur van eucalyptus. Leg dat eens uit aan een koala. Die wordt helemaal gek down under in zijn Australische boom. Weet een koala uberhaupt van neussnuiten? Kan iemand dat uitleggen? Worden koala’s verkouden? Ik ben benieuwd hoe die beesten reageren op eucalyptuszakdoekjes.

Ik ben er in ieder geval dol op. Voordat ik mijn misthoorn aanzet, adem ik even diep in voor lekker shotje. Het is te pedant, te luxe voor woorden, maar o zo lekker. Ik gooi mijn voorraad lijm bovenop de besnotte zakdoekjes in de kliko. Die heb ik niet meer nodig.

In het vervolg loop ik de hele dag met een baal zakdoekjes aan mijn neus.

Heb je wat te melden?

Reactie

  1. Ja! Ik vind die ook verrukkelijk. Heb er zelfs ook al eens een logje over geschreven.
    Decadent ja, maar hey, we mogen best een beetje verwend worden als we zielig zijn.
    Beterschap!

  2. Ik heb nog nooit een koala gezien die verkouden is maar ik heb überhaupt nog nooit een koala gezien. Wel heb ik giraffen gezien (in het wild, jaja) en giraffen eten ook eucalyptus. En die giraffen, die waren ook niet verkouden. Nou schijnt het zo te zijn dat een kus van een giraffe je verkoudheid kan doen genezen.