in Weblog

Trijntje Oosterhuis

Trijntje Oosterhuis heeft talent. Meer talent dan er in een gemiddelde talentenjacht door Gordon de hemel in kan worden geprezen. Dat is al 1 reden waarom ze een perfecte Buurvrouw is.

Ze kan prachtig zingen. Ik heb haar eens voor een orkest zien optreden. Een machtig orkest kan je compleet wegblazen. Met gemak. Maar Trijntje stond soeverein op het podium. Het orkest was als één man en ze speelden samen alsof ze geliefden waren. Het was prachtig.

Trijntje maakt perfecte muziek voor de late zondagochtend. Je begint eerst met klassiek. En als om 23 over 10 de koffie wordt gezet, schuif je een schijfje van Oosterhuis in de cd-speler. ‘s Middags naar de kinderboerderij. ‘s Avonds kijken naar Studio Sport en je heb een geweldige zondag. De dag erna weet je niet meer waarom het zo geweldig was, maar dat geeft niks. Je collega’s lullen ook maar wat uit hun nek.

Trijntje kan ook goed overweg met oude muzikanten. Muzikanten waar jij en ik nooit van hadden gehoord, maar elke dag door huize Oosterhuis schalden. Er zitten heel veel oude mannen in Trijntjes opvoeding. Ik heb haar in talkshows al heel vaak bewonderend horen praten over oude muzikanten.

En dat is goed. Je kunt met haar goed over muziek praten. Het is dan wel belangrijk dat ik daar wat over leer. De muziek die wij beide leuk vinden is de muziek van Trijntje zelf. Daar moet in even war research op doen. Als we het hebben over Otis Redding kom ik vast niet weg met het clichΓ© “Otis die dood is”.

Heb je wat te melden?

Reactie

  1. Ik heb het geprobeerd met Trijntje, en ik weet dat ze geweldig zingt, maar haar nummers liggen me gewoon niet zo goed in het gehoor als die van Ilse.

  2. Haar scheelheid blijft intrigeren. Eveneens het nummer ‘Love you in Slow Motion’ (Total Touch) waarvan destijds werd gesuggereerd dat het verwees naar haar voorliefde voor een bepaalde vorm van sexualitΓ© (SM)….

    • @Dj dat wist ik niet. Als aanstaand buurman vind ik dat geen probleem. Bij het horen van een zweep luisteren wij discreet de andere kant op

  3. Bij het AD werd een gratis cd van Trijntje gegeven. We hebben ‘m niet helemaal kunnen afluisteren. Misschien zingt ze goed, dat viel hier niet goed op te maken, het waren van die liedjes waardoor ik de neiging krijg de hele muziekapparatuur door het raam te gooien. Zo erg ja! Niet om aan te horen. Gauw weggegeven die cd!