in Weblog

Week 53 heeft uw hulp nodig!

Hoeveel weken heeft een jaar? Nee, een jaar heeft 53 weken.

Ga maar na. Er zitten 365 dagen in een jaar en week heeft 7. Als je dat gaat delen dan kom je uit op 52 rest 1. Er is dus ieder jaar minimaal 1 dag die in week 53 valt.

Week 53 is de schlemiel van het jaar. Niemand weet van je bestaan. En als je er bent, dan neemt niemand de moeite om kennis van je te nemen. Terwijl jij de laatste en de eerste dag van het jaar in je hebt. Snap! zong ooit nog eens “The first, the last, eternity”. Achteraf was dat liedje voor jou!

Als de halve wereld lam zijn roes uitslaapt, hou jij trouw de wacht. Iedereen veegt zijn voeten aan jou af en stapt schoonsvoets het nieuwe jaar in. Schande is nog te zwak om deze wantoestand te beschrijven. Week 53, jou wacht een eeuwigheid van vergetelheid.

Tijd om daar wat aan te doen. Week 53 verdient een landelijke campagne. Een Postbus51-spotje. Paginagrote advertenties in landelijke dagbladen. Billboards langs de snelweg. Kinderen die in weer en wind met een geΓ―mproviseerd collectebusje de deuren afgaan. Een eigen Hyve.

Serious Request is geweest. Maak allemaal snel geld over op Giro 53 53 53 onder vermelding van Red Week 53.

Week 53 rekent op u.

Heb je wat te melden?

Reactie

  1. Het is nog veel ingewikkelder met week 53. Volgens de iso-norm kan 1 of zelfs 2 januari nog in week 53 vallen. In Amerika kan dat geloof ik weer niet. Dit verschijnsel kan tot problemen leiden, dat voel je natuurlijk op je klompen aan.

  2. Goed verhaal, maar ik vind dat je 29 februari Γ©n het uurtje dat we kwijtraken als we van de wintertijd naar de zomertijd gaan dan niet mag vergeten! Zij zullen, als je week 53 gaat promoten, in een hoekje verdwijnen. Niemand zal meer aan ze denken.

    Zou postbus 53 nog vrij zijn?