in Weblog

(Weer) zwanger!

Ik vond het een spannend moment. Eleanor had zich verschanst op het toilet en ik zat op de trap te wachten. Vakkundig, want vrouwen kunnen minder goed mikken dan mannen, plaste Eleanor de zwangerschapstest onder. Twijfelend bleef ik tussen trap en toilet staan wachten op uitslag.

Eleanor, na drie minuten: Bjorn, is dit tweede blauwe streepje echt een blauw streepje? Ik pakte het plastic staafje en keek ernaar alsof ik er verstand van had. Het lijkt er wel op. Mijn hart stuiterde door mijn borstkas. Waterig keken we elkaar aan en luid lachend vliegen we elkaar om de nek. We worden voor de tweede keer pappa en mamma! Marit wordt een grote zus! Om het te vieren plunderde ik de provisiekast op zoek naar iets lekkers. Marit’s babykoekjes zijn ook lekker bij de thee. Smakkend en knuffelend proberen we het goede nieuws te beseffen.

Mijn gedachten schoten de hele avond van hot naar her. Je wilt het van de daken schreeuwen, maar bij vier weken is het daar nog een beetje te vroeg voor (Hoe dat wordt berekend, trouwens, zal ik nooi leren. Dagen tellen in de menstruatiecyclus is hogere vrouwenalgabra voor mij.) Hoe gaan we de babykamer doen? Moeten we de zolder verbouwen? Wat zijn leuke namen? Als het een meisje is kunnen we al Marit’s kleertjes weer gebruiken! Pas tegen middernacht kwamen mijn hersencellen weer tot rust.

Inmiddels zitten we in week veertien. Eleanor heeft net als de vorige keer extreem veel last van de hormonen. Zo nu en dan overgeven vindt ze niet zo erg, als de hoofdpijnen en duizigeheid maar wegbleven. Zonde, vind ik, want zwangerschap is echt iets heel moois. Toen Marit nog in de dikke buik zat, kon ik mijn ogen niet van haar afhouden. Een zwangere Eleanor is nog veel sexier en mooier dan gewoon.

Heb je wat te melden?

Reactie