in Weblog

Weg met goede voornemens

Ik geloof niet in goede voornemens. Ik heb me vaak goede dingen voorgenomen aan het einde van het jaar. Ik nam me bepaalde acties voor. Meer bewegen. Gezonder eten. Et cetera. Het werkte nooit lang.

Stel jezelf een doel
Dit jaar wil ik de 10 kilometer in een uur lopen. Dat vind ik een stuk prettiger dan verplicht iedere week 2 keer te sporten. Want als ik mijn doel haal, dan is het niet zo’n probleem dat ik in een paar weken wat minder heb gelopen. Uiteindelijk wil ik regelmatig sporten. Dat doe ik als ik 2 keer per week sport en als ik train voor de 10 in een uur.

Maak een plan
Ik ga deze week een plan maken voor het hele jaar. Het grote doel plan ik voor november of december. En gedurende het jaar wil ik kleinere doelen halen. Zo wil ik mijn motivatie vasthouden.

Heb je wat te melden?

Reactie