in Weblog

Zorg dat je geen oliebollentrauma krijgt

Ik heb een echt oliebollentrauma. Mijn therapeut raadt me aan om erover te schrijven en het met anderen te delen. Het zal niet makkelijk zijn, maar hier gaat hij dan.

Twee jaar geleden wilde ik oliebollen bakken. Het leek me leuk. Eigengemaakte oliebollen waar je geen kwartier voor hoeft te kleumen in de rij. Lekkere oliebollen uit eigen keuken zouden het klapstuk van onze oudjaarsavond worden.

Niets werd minder waar. Eleanor begon een week vantevoren al te zeuren over de nadelen. Het zou stinken in huis. Had ik het al eens eerder gedaan? En wist ik wel hoe lang je er mee bezig bent? Eleanors opa stond volgens de overlevering op oudjaarsochtend altijd om half vier op om het beslag te maken.

Gedesillusioneerd hing ik de garde terug in de wilgen. En ik stond dat jaar wel 3 kwartier voor oliebollen in de rij. Ik sliep al voor het begin van de oudjaarsconference.

Geschokt was ik dan ook om te horen dat Eleanor vorig jaar oliebollen wilde bakken. Ik riep verontwaardigd: dan moet je voor dag en douw beginnen en het hele huis gaat er van stinken. Dat viel allebei wel mee, verzekerde ze me.

Gefrustreerd kauw ik voor het tweede jaar op Eleanors oliebollen. Ik hoop dat ik ze volgend jaar lekker ga vinden.

Heb je wat te melden?

Reactie

  1. Zo zijn vrouwen. Aan de andere kant moeten ze ook zo zijn om een relatie succesvol te laten verlopen. Hoe dan ook, gelukkig nieuwjaar jullie.